Kuttet havre - Urkraft steel cut - en spennende nyhet

Har du noen gang spist en ekstra god havregrøt på restaurant eller på kafe? Sannsynligheten er da stor for at grøten er laget med steel cut/kuttet havre

Oppgradering til gourmetgrøt

Mange har fått øynene opp for steel cut havre. Det er havre som er kuttet og ikke valset flat slik som lettkokte og store havregryn. Dette gir en kraftigere konsistens som er et godt utgangspunkt for en kremet grøt med mer tyggemotstand. Den opprinnelige nøttesmaken fra havren er også bedre bevart sammenlignet med andre typer havregryn. Steel cut gir rett og slett en annen spiseopplevelse, gourmetgrøt vil mange si.​

​En spennende nyhet​

Nyheten Urkraft steel cut havregryn er laget med ekstra røstet norsk havre, produsert på havremøllen vår i Skien. Med dette havregrynet tar du kjøleskapsgrøten og havregrøten til restaurantnivå!​

      

Når smak er viktigst

Det tar litt lengre tid å koke steel cut grøt vs. vanlig grøt, men den gode spiseopplevelsen når grøten er ferdig gjør det verdt å vente noen ekstra minutter.

Det er også mulig å legge grynene i vann i ca. 24 timer. Dette vil myke grynene opp og du vil da kunne bruke dem uten koking. La overflødig vann renne av og oppbevar dem i tett boks. Da er de perfekt til å blande sammen med yoghurt, melk eller som base i kjøleskapsgrøten. 

Holder deg mett lenger

​Siden steel cut grynene er større vil det ta lenger tid for magen å bryte dem ned, og derfor vil en porsjon steel cut holde deg mett lenger enn andre typer havregryn.​

 

Urkraft steel cut finner du i Spar, Meny, Bunnpris og Joker. 

 

Havre til middag?​

Steel cut anvendes primært i kokt grøt eller i kjøleskapsgrøt, men fungerer ypperlig også i baking og som ovnsbakt havre.

Den kan også brukes til middag, som blant annet havrotto (minner om risotto).