HAVREBASE - nå NY og forbedret

Det er mye godt å si om havren. Havren trives godt i norsk jord, inneholder få kalorier, mye fiber og holder deg mett lenge. Samtidig er den mild og god på smak. Prøv vår havrebase, den inneholder alt det gode fra havren og er velegnet for å bake saftig og god bakst. Havre er godt og gjør deg godt!

HAVREBASE, nå NY og forbedret er en sunn og velsmakende base med store variasjonsmuligheter. Basen inneholder bla. havremarv, fullkorns havremel, havrefiber, havregryn og surdeig som gir saftig og grov bakst med en mild smak av havre. Bruker du vår anbefalte oppskrift får du brød som er 96 % grovt, rikt på fiber og betaglukaner. Brødet er overraskende lett og godt å spise både for liten og stor. Bruk basen for baking av flere forskjellige typer brød, småbrød og rundstykker. 

Hvorfor bruke en base?

En base gir deg som baker jevnt og godt resultat – hver gang

Store variasjonsmuligheter og fleksibel bruk

Du slipper å blande flere ingredienser

Du sparer tid

Du sparer lagerplass

Her finner du mer informasjon om våre baser, samt tips og reseptforslag.

Visste du dette om havre fra Møllerens?

Havren fra Møllerens produseres i vårt flotte havremølle i Skien. Havren varmebehandles godt slik at lipasen er inaktivert. Det gir et havreprodukt som er stabilt og som ikke harskner. Havre er en super råvare som:

  • inneholder få kalorier, mye fiber og gir lang metthetsfølelse.
  • Gir deg energi over tid gjennom sine langsomme karbohydrater.
  • Høyt innhold av betaglukaner som kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og senke kolesterolet. 
  • Havre inneholder verdifulle vitaminer og mineraler; betaglukan, jern, sink, magnesium, vitamin E, vitamin B1 og B6, linganer mf. Ifølge studier styrker derfor jevnt inntak av havre kroppens immunforsvar.
  • Inneholder masse fiber, noe som gjør fordøyelsen bedre og gir deg en bedre mage.
  • Havre inneholder ikke gluten, men må holdes adskilt fra andre kornsorter for å kunne merkes glutenfri. 
  • Ikke bare kan valses til havregryn i mange ulike kvaliteter, men også kuttes til feks steel cut havre – en stadig mer populær variant som gir tyggemotstand og god smak, og som holder deg mett enda lengre.

Lær mer om havre i vår kornguide 

Kornguiden

Møllerens representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter. Vi er fagfolk som kan korn. I vår Møllerens kornguide ønsker vi å dele vår kunnskap med deg.

 

Se vår guide