Mirakelmel og Mirakel melblanding

Mirakelmel og Norsk Mirakel melblanding gir deg mulighet til å bake 100 % norske brød, kaker og småvarer.

Gode produkter begynner med de beste råvarene. Møllerens Mirakelmel (navnet på kornsorten) er 100 % norsk og kommer fra kornåkre i det sentrale østlandsområdet. Disse områdene er kjent for sitt stabile klima og gode vekstvilkår.

Vårhveten Mirakel har vist seg å være et korn med flotte egenskaper for all slags bakst. Melet er sunnere da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler det til mel. Det betyr mindre avfall som kli og mer av det gode i kornet som fiber, vitaminer og mineraler beholdes. Mirakelmel er lyst men oppleves litt mer rustikk enn tradisjonelt hvetemel. Mirakelmel har 6,8 % fiberinnhold mot bakemel som har 2,9 %. Dette bidrar både til god smak og til folkehelsen. Melet har fortsatt meget god bakeevne. 

Mirakel melblanding
For å gjøre det enklere å lage velsmakende grove brød eller småvarer tilbyr vi en egen norsk, grov melblanding bestående av hovedsakelig Mirakelmel, men også norsk havre, bygg og hvetekli. Med utgangspunkt i melblandingen kan du bake brød, småvarer eller tilsette sesongvarer som norske epler eller gulrøtter. 

Nyt Norge godkjenning

Produkter bakt med Mirakelmel kvalifiserer til å få Nyt Norge merket. Vi rådgir deg gjerne med reseptforslag og Nyt Norge godkjenning.

Kornguiden

Møllerens representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter. Vi er fagfolk som kan korn. I vår Møllerens kornguide ønsker vi å dele vår kunnskap med deg.

 

Se vår guide