Ny vri på kanelbollen

Snurr, knyt eller flett. Vil du lage din egen signatur på kanelbollen? Vi gir deg tre tips til en ny vri.

Kanelsnurr

Gi kanelbollen et løft med tvist og snurr istedenfor klassisk rull.

Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på kanelblanding og brett den i to. Skjær ut ca. 3 cm brede strimler. Strekk strimmelen litt, hold i den ene enden og bruk flat hånd til å tvinne strimmelen med den andre hånden. Snurr deretter strimmelen rundt i en sirkel. Server uten topping, dryss melis over eller pynt med glasur. Topper du den med vår solgule vaniljekrem, får du en “solskinnsbolle” med en tvist. 

Kanelknute

Knute på deigen kan gi penger i kassen.

Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på kanelblanding og brett den i to. Skjær ut ca. 3 cm brede strimler. Ta en strimmel og strekk den litt. Legg den på benken, hold i den ene enden og bruk flat hånd til å tvinne strimmelen med den andre hånden. Snurr deretter den allerede tvinnede strimmelen flere runder rundt tre av fingrene. Siste del av strimmelen legger du på tvers mellom fingrene og fester på undersiden av bollen.

 

 

Kanelflette

Flett en fristende kanelflette, som ser ekstra flott ut i disken. Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på kanelblanding og brett den i to. Skjær ut ca. 3 cm brede strimler. Ta en strimle og strekk den litt, før du legger den på benken. Hold i den ene enden og bruk flat hånd til å tvinne strimmelen med den andre hånden. Bøy strimmelen på midten og flett de to delene sammen. Pensle og dypp den i sukker eller topp den med mandler.

 

Her finner du grunnoppskriften på Diamant boller, samt de ulike kanelbollereseptene. La deg inspirere!

Kornguiden

Møllerens representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter. Vi er fagfolk som kan korn. I vår Møllerens kornguide ønsker vi å dele vår kunnskap med deg.

 

Se vår guide