Tipo 00 - til pizza og håndverksbakst

Nå får du Møllerens Tipo 00, som er et ekstra finmalt mel, nærmest som pudder. Melet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12 %. ​

Tipo 00 egner seg spesielt godt til langtidsheving og er ideell for baking av en klassisk Napolitansk pizzabunn og til håndverksbakst. Melet gir smidig og elastisk deig, det sikrer deg en pizzabunn med høy og luftig kant, og myk og elastisk innside og luftig og velsmakende håndverksbakst med god poring og elastisk krumme. ​

Fakta om Tipo 00

Tipo 0 og 00 er den italienske standarden for å si noe om utmalingsgraden. Et norsk siktet hvetemel har 78 % utmalingsgrad, dvs. at 78 % av kornet er malt til mel. Tipo 0 består av spesielt utvalgte kornsorter som gir en deig som er lett å forme, da den består av forholdsvis svake hvetesorter. Den er i tillegg finere utmalt enn vårt norske siktet hvetemel og blir derfor lysere i fargen. Tipo 00 er enda finere utmalt enn Tipo 0. Melet blir derfor nærmest som pudder. Tipo 00 er sammensatt av ulike hvete kornsorter med en kombinasjon av både kraftig protein og stivelse, som bidrar til et elastisk glutennettverk og høyt vannopptak. Dette gir deiger som er elastiske å jobbe med og deigene tåler lange modningstider. Dette gir mer smak, luftig konsistens og det rette Italienske preget! - PREGO!

Kornguiden

Møllerens representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter. Vi er fagfolk som kan korn. I vår Møllerens kornguide ønsker vi å dele vår kunnskap med deg.

 

Se vår guide