Saftigere boller med ny bollemiks

Norgesmøllene vil bidra til at bakere kan ta hvetebaksten til et helt nytt nivå. Nå har vi, med bakerikonsulent Andreas Holme i spissen, utviklet en premium bollemiks som gir ekstra saftige og uimotståelige boller.

- Det har blitt fantastisk gode boller, boller som gjør oss stolt. Det gir meg bakeglede å lage så gode produkter, sier Andreas Holme, som er salgssjef for Opus Ingredients og fagkonsulent for Norgesmøllene. 

Sammen med produktutvikler Rolf Jacob Moe og bakermester Børre Iversen i Opus Ingredients har de utviklet Møllerens nye Diamant hvetebakst - en bollemiks helt utenom det vanlige for proffmarkedet.

Diamant hvetebakst tar bollene til nye høyder

- Vi hadde lyst til å lage en miks som kan ta hvetebakst til nye høyder, som er high end og som er toppen av det vi mener hvetebakst kan være. Så vi la en plan for hvordan vi skulle klare det, sier Holme, som er oppvokst i bakeriet der faren jobber, og har lang erfaring som baker og bakerileder fra Steike Godt i Tromsø. 

Han vet hvor viktig det er for en baker å ha en deig som er lett å jobbe med, kjevle ut og som går fint gjennom bollemaskinen. Bollene må også bake rolig i ovnen og holde volumet. Men dette var bare noen av de mange detaljene som måtte stemme i utviklingen av bollemiksen, som har vært testet utallige ganger for å finne helt riktig blanding. Smaken, luftigheten og holdbarheten måtte bli helt perfekt før han kunne si seg fornøyd.

Bolle med lang holdbarhet

- Miksen gir mye saftigere boller enn det du er vant med. De kan ligge en hel dag og fortsatt være like saftige og gode. Du får en helt unik smaksopplevelse og en bolle som er mye luftigere og lettere enn det som er på markedet i dag, forteller Holme. Bollemiksen er spesielt utviklet for det norske markedet, og er nøye tilpasset med akkurat riktig mengde sukker og salt. Melk i miksen gir også en ekstra god smak.

- Det er veldig viktig for oss at bakeren skal være stolt av produktet, og jeg er trygg på at vi har klart det med denne bollemiksen. Vi har bare fått gode tilbakemeldinger fra bakere som har testet den og ikke minst når bollene er testet på forbruker. Miksen gir en helt unik bolle, med riktig tyggemotstand og som gir så mye mersmak at kundene får lyst på en bolle til, sier han. 

Vil du teste Diamant hvetebakst i ditt bakeri? Ta kontakt med din lokale bakerikonsulent eller direkte med Andreas Holme på e-post eller tlf. 922 02 251. Tør du la være?

Hvorfor bruke Diamant Hvetebakst i bakeriet?

En bollemiks sikrer et jevnt og godt resultat hver gang.
*
Du slipper å blande alle ingrediensene. Det eneste du må tilsette er vann, mel, gjær og fett.
*
Du sparer tid.
*
Du sparer lagerplass.
*
Du har en premium miks, som du kan bruke til å lage din egen signaturbolle med.
*
Varier med smør eller bakefett, ulike former og format, topping eller fyll. Du kan for eksempel tilsette kanel, pistasj, appelsin, vanilje eller grovkvernet kardemomme.
*
Bollemiksen gir en premium bolle, som du kan ta ekstra betalt for.

Kornguiden

Møllerens representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter. Vi er fagfolk som kan korn. I vår Møllerens kornguide ønsker vi å dele vår kunnskap med deg.

 

Se vår guide