Kakebunn med Mirakelmel
Tilby lokalbakt kake med 100 % norske ingredienser. Mirakelmel har god bakeevne, litt mer struktur og fiber enn tradisjonelt kake- og hvetemel og egner seg meget godt til sukkerbrød.
Lenke kopiert!
Ingredienser
250 g | Egg, ferske |
150 g | Sukker |
150 g | Mirakelmel |
5 g | Bakepulver |
Tips
Mirakelmel er 100 % norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre på Østlandsområdet. Melet er klimasmart og sunnere, da vi tar i bruk en større del av kornet nå vi maler melet. Det betyr mindre avfall som kli, og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
egg, hvetemel, sukker, hevemiddel (E450, E500, E341) og hvetestivelse.
Energi Kj/Kcal | 1127 kJ/267 kcal |
Fett | 5,3 g |
Mettede fettsyrer | 1,4 g |
Enumetteded fettsyrer | 1,9 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,2 g |
Karbohydrater | 44,2 g |
Sukkerarter | 27,5 g |
Kostfiber | 1,8 g |
Protein | 9,6 g |
Salt | 0,85 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.