Kakebunn med Mirakelmel

Tilby lokalbakt kake med 100 % norske ingredienser. Mirakelmel har god bakeevne, litt mer struktur og fiber enn tradisjonelt kake- og hvetemel og egner seg meget godt til sukkerbrød.

Lenke kopiert!

Ingredienser

250 g Egg, ferske
150 g Sukker
150 g Mirakelmel
5 g Bakepulver

Arbeidsbeskrivelse

Oppslag Hell i røren i 26 cm. springform
Steketemperatur 170 °C
Steketid ca. 30 min

Tips

Mirakelmel er 100 % norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre på Østlandsområdet. Melet er klimasmart og sunnere, da vi tar i bruk en større del av kornet nå vi maler melet. Det betyr mindre avfall som kli, og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

egg, hvetemel, sukker, hevemiddel (E450, E500, E341) og hvetestivelse.

Energi Kj/Kcal 1127 kJ/267 kcal
Fett 5,3 g
Mettede fettsyrer 1,4 g
Enumetteded fettsyrer 1,9 g
Flerumetteded fettsyrer 1,2 g
Karbohydrater 44,2 g
Sukkerarter 27,5 g
Kostfiber 1,8 g
Protein 9,6 g
Salt 0,85 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala