Brioche Flettebrød med syltet appelsinskall

Lenke kopiert!

Ingredienser

900 g Vann
2000 g Hvetemel siktet
150 g Gjær
300 g Egg
150 g Opus 5
500 g Opus Brioche
1 g Kardemomme
500 g Syltet appelsinskall

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr 2+6 min
Deigtemperatur 25 °C
Liggetid 30 min
Deigvekt 300 g
Rasketid 45 min
Skyvetemperatur 210 °C
Steketemperatur 190 °C
Steketid 30 min

Tips

Syltet appelsinskall

  • 4 store appelsiner
  • vann 
  • 5 dl sukker
  • 2,5 dl appelsinsaft

Skyll appelsinene godt. Skrell appelsinene for hånd, og skjær ut det hvite. Skallet deles i biter. Ha skallet i en gryte, dekk det til med vann og kok opp. Hell av kokevannet, og fyll opp med nytt vann. Dette skal gjentas minst 5 ganger. Hell av det siste kokevannet. Tilsett sukker og appelsinsaft (og vann hvis det ikke er nok saft). Kok opp, og la det småkoke til sukkerlaken blir som sirup.

Avkjøl.

 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, syltet appelsinskall, egg, gjær, vegetabilsk olje- og fett (raps, fullherdet raps og kokos), sukker, salt, hvetegluten, antiklumpemiddel (E341iii), melk, fermentert hvetemel, emulgator (E472e og E471), kardemomme, naturlig aroma (smør) og farge (E160a og E101).

Energi Kj/Kcal 1194/283
Fett 6,5 g
Mettede fettsyrer 2,6 g
Enumetteded fettsyrer 1,3 g
Flerumetteded fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 47,5 g
Sukkerarter 13,9 g
Kostfiber 1,7 g
Protein 7,9 g
Salt 0,6 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala