Brioche Hamburgerbrød

Brioche er opprinnelig et fransk luftig bakverk. Deigen er lett å jobbe med, og kan formes som vanlige brød, fletter eller boller. De kan fylles med ulike typer fyll og smaker, søtt eller salt. Denne oppskriften gir luftige brioche hamburgerbrød som er perfekt til pulled pork eller en saftig hamburger.

Lenke kopiert!

Ingredienser

950 g Vann
2000 g Bakemel
500 g Opus Brioche
300 g Egg
75 g Gjær (fersk)

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 5-10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid som hamburgerbrød
Dekor pensles med egg
Bruttovekt per enhet 90 g

Tips

Legg briochedeigen i former, og stek som luftige småbrød

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, egg, sukker, vegetabilsk olje og fett (raps, fullherdet raps og kokos), gjær, salt, hvetegluten, antiklumpemiddel (E341iii), melk, fermentert hvetemel, emulgator (E472e, E471), enzym, melbehandlingsmiddel (E300), naturlig aroma (smør)og farge (E160a og E101).

Energi Kj/Kcal 1161 kJ/274 kcal
Fett 3,8 g
Mettede fettsyrer 1,1 g
Enumetteded fettsyrer 0,7 g
Flerumetteded fettsyrer 0,8 g
Karbohydrater 49,4 g
Sukkerarter 6,4 g
Kostfiber 2,0 g
Protein 9,7 g
Salt 0,7 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala