Brioche småbrød

Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør, noe som gjør den saftig og smakfull. Server nybakt brioche med syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Lenke kopiert!

Ingredienser

900 g Vann
2000 g Bakemel
500 g Opus Brioche
300 g Egg, rå
200 g Gjær (fersk)
150 g Opus 5
5 g Opus Fersk

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 2 + 6 min.
Deigtemperatur 25 °C
Liggtid 30 min
Deigvekt 300 g
Skyvetemperatur 210 °C
Steketemperatur 190 °C
Steketid Ca. 30 min

Tips

Bakes i små brødformer.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, egg, gjær, sukker, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, hvetegluten, emulgator (E472e og E471), salt, melk, fermentert hvetemel, melbehandlingsmiddel (E300), naturlig smøraroma* og farge (E160a og E101). *inneholder ikke melk

Energi Kj/Kcal 1271/301
Fett 7,8
Mettede fettsyrer 3,4
Enumetteded fettsyrer 2,4
Flerumetteded fettsyrer 1,6
Karbohydrater 46,8
Sukkerarter 6,1
Kostfiber 2,1
Protein 9,9
Salt 0,72

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala