Brødkonfekt bakt med Kombimalt

 

Bak minirundstykker med pen dekor og pakk det inn i lekker pose. Perfekt som tilbehør til suppe, forretter og salater. Passer også som en hyggelig vertinnegave eller som en alternativ snack med dip og øl.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
800 g Bakemel
800 g Kombimalt
50 g Opus 230
50 g Gjær
TOPPING: Blå valmuefrø, sesamfrø, solsikkekjerner eller grovt salt. Eventuelt en kombinasjon av salt og frø.

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 2 + 8 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 60 g
Brødform Rundstykker deles i 4
Rasketid 45 min.
Skyvetemp 220 °C
Steketemperatur 180 °C
Steketid (avh. av ovn) ca. 10 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, solsikkekjerner, rugflak, sammalt rug, hvetegluten, linfrø, tørket surdeig av rug, sammalt spelt, gjær, valmuefrø, potetflak, maltmel av bygg, salt, hvetekli, sukker, emulgator (E472e, E471), rapsolje, antioksidant (E221 (sulfitt)) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1097/261
Fett 6,6 g
Mettede fettsyrer 0,8 g
Enumetteded fettsyrer 1,0 g
Flerumetteded fettsyrer 3,4 g
Karbohydrater 34,8 g
Sukkerarter 1,4 g
Kostfiber 5,8 g
Protein 12,8 g
Salt 0,83 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala