Brookies

En forening av to store kakefavoritter og vi synes kombinasjonen er uslåelig:

BROWNIES + COOKIES = BROOKIES.

En seig, saftig og litt sprø godbit.

 

Lenke kopiert!

Ingredienser

BROWNIE:
400 Vann
2000 Brownies Helmiks
300 Smør, smeltet
COOKIEDEIG:
250 Bakemel
300 Sukker, brunt
120 Havremel siktet
100 Olje, raps
100 Egg, rå
15 Bakepulver
15 Vaniljesukker

Arbeidsbeskrivelse

Smør smeltes og blandes sammen med browniemiks og vann.
Bland de øvrige ingrediensene til en cookiedeig.
Brownie legges først i kakeformen, deretter legges cookierøre oppå den ustekte browniebunnen. Sammen blir dette deilige Brookies. Bakes i langpanne eller i porsjonsformer.
Steketemperatur 175 °C
Steketid Ca. 20 min

Tips

Lag kaken i langpanne og skjær opp i kakestykker, eller bruk porsjonsformer. Vær obs på at formene bør smøres da browniedeig er ganske seig og fester lett i formene.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Sukker, hvetemel, vann, smør (fløte, salt, syrekultur, vitamin D), havremel, kakao, egg, egg-pulver, rapsolje, salt, hevemiddel (E500, E450), potetstivelse, vaniljesukker og aroma (vanillin).

Energi Kj/Kcal 1618/387
Fett 11,2
Mettede fettsyrer 5,0
Enumetteded fettsyrer 4
Flerumetteded fettsyrer 1,3
Karbohydrater 66,4
Sukkerarter 47,1
Kostfiber 1,4
Protein 4,3
Salt 0,42

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala