Diamantboller

Boller bakt med Diamant hvetebakst er saftige og gode og holder seg fersk lenge. Nyt dem som som de er, eller tilsett rosiner og/eller vaniljekrem. Tilsett smør, kanel og sukker for klassiske kanelboller.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2250 g Hvetemel siktet
500 g Diamant hvetebakst
160 g Gjær (fersk)
100 g Egg (rå)
50 g Olje (raps)
150 g Opus 5

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 5 + 5 min.
Deigtemperatur 24-25 °C
Hviletid 40 min.
Rasketid 1 - 2 timer
Steketemperatur 200 °C
Steketid 8 - 14 min.

Tips

Pensle bollene med egg og ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1324 Kj/315 Kcal
Fett 6,7 g
Mettede fettsyrer 2,5 g
Enumetteded fettsyrer 2,5 g
Flerumetteded fettsyrer 1,6 g
Karbohydrater 52,8 g
Sukkerarter 10,4
Kostfiber 3,5 g
Protein 9,2 g
Salt 0,81 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala