Diamantboller
Boller bakt med Diamant hvetebakst er saftige og gode og holder seg fersk lenge. Nyt dem som som de er, eller tilsett rosiner og/eller vaniljekrem. Tilsett smør, kanel og sukker for klassiske kanelboller.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
2250 g | Hvetemel siktet |
500 g | Diamant hvetebakst |
160 g | Gjær (fersk) |
100 g | Egg (rå) |
50 g | Olje (raps) |
150 g | Opus 5 |
Tips
Pensle bollene med egg og ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1324 Kj/315 Kcal |
Fett | 6,7 g |
Mettede fettsyrer | 2,5 g |
Enumetteded fettsyrer | 2,5 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,6 g |
Karbohydrater | 52,8 g |
Sukkerarter | 10,4 |
Kostfiber | 3,5 g |
Protein | 9,2 g |
Salt | 0,81 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.