Diamant Skolebolle
Det beste med en skolebolle, eller skolebrød om du vil, er nok kombinasjonen av myk, luftig bolle, søt vaniljekremfylling og kokos på toppen.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
2250 g | Hvetemel siktet |
500 g | Diamant hvetebakst |
160 g | Gjær (fersk) |
150 g | Opus 5 |
100 g | Egg (rå) |
50 g | Olje (raps) |
609 g | Vann |
231 g | Vaniljekrempulver (73) |
100 g | Kokos |
Tips
Ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, kokos, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), modifisert stivelse (E1414), fortykningsmiddel (E401), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør og vanilje) og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1227 Kj/293 Kcal |
Fett | 7,2 g |
Mettede fettsyrer | 3,5 g |
Enumetteded fettsyrer | 2,2 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,3 g |
Karbohydrater | 47,5 g |
Sukkerarter | 11,7 g |
Kostfiber | 3,3 g |
Protein | 7,9 g |
Salt | 0,71 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.