Diamant Skolebolle

Det beste med en skolebolle, eller skolebrød om du vil, er nok kombinasjonen av myk, luftig bolle, søt vaniljekremfylling og kokos på toppen.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2250 g Hvetemel siktet
500 g Diamant hvetebakst
160 g Gjær (fersk)
150 g Opus 5
100 g Egg (rå)
50 g Olje (raps)
609 g Vann
231 g Vaniljekrempulver (73)
100 g Kokos

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 5 + 5 min.
Deigtemperatur 24-25 °C
Hviletid 40 min.
Rasketid 1 - 2 timer
Steketemperatur 200 °C
Steketid 8 - 14 min.

Tips

Ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, kokos, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), modifisert stivelse (E1414), fortykningsmiddel (E401), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør og vanilje) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1227 Kj/293 Kcal
Fett 7,2 g
Mettede fettsyrer 3,5 g
Enumetteded fettsyrer 2,2 g
Flerumetteded fettsyrer 1,3 g
Karbohydrater 47,5 g
Sukkerarter 11,7 g
Kostfiber 3,3 g
Protein 7,9 g
Salt 0,71 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala