Ingredienser
1000 g | Vann |
2200 g | Bakemel |
400 g | Sukker |
200 g | Gjær, fersk |
150 g | Opus 5 |
30 | Salt |
30 g | Opus Finbakst |
20 g | Rapsolje |
20 g | Kardemomme |
Tips
Den klassiske fastelavnsbollen fylles med krem og toppes med et dryss melis
Som variasjon kan fastelavnsbollene fylles med ferske bringebær og bringebærkrem. Bollene kan også fylles med krem blandet med vaniljekrem, sjokolade eller salt karamell. Topp bollene med et lett dryss melis eller melisglasur.
Deklarasjon gjelder kun bolle uten fyll.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, sukker, gjær, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, salt, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)), kardemomme, naturlig smøraroma* og melbehandlingsmiddel (E300). *inneholder ikke melk
Energi Kj/Kcal | 1150 |
Fett | 5,4 |
Mettede fettsyrer | 2,1 |
Enumetteded fettsyrer | 1,7 |
Flerumetteded fettsyrer | 1,2 |
Karbohydrater | 47,7 |
Sukkerarter | 47,7 |
Kostfiber | 1,9 |
Protein | 7,3 |
Salt | 0,73 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.