Fastelavnsboller

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2200 g Bakemel
400 g Sukker
200 g Gjær, fersk
150 g Opus 5
30 Salt
30 g Opus Finbakst
20 g Rapsolje
20 g Kardemomme

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (kemper) 2 + 6 min
Hviletid 30 min
Deigtemperatur 26 °C
Rasketid 45 - 55 min
Steketemperatur 220 °C
Steketid Ca. 8 min

Tips

Den klassiske fastelavnsbollen fylles med krem og toppes med et dryss melis

Som variasjon kan fastelavnsbollene fylles med ferske bringebær og bringebærkrem. Bollene kan også fylles med krem blandet med vaniljekrem, sjokolade eller salt karamell. Topp bollene med et lett dryss melis eller melisglasur.

Deklarasjon gjelder kun bolle uten fyll.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, gjær, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, salt, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)), kardemomme, naturlig smøraroma* og melbehandlingsmiddel (E300).   *inneholder ikke melk

Energi Kj/Kcal 1150
Fett 5,4
Mettede fettsyrer 2,1
Enumetteded fettsyrer 1,7
Flerumetteded fettsyrer 1,2
Karbohydrater 47,7
Sukkerarter 47,7
Kostfiber 1,9
Protein 7,3
Salt 0,73

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala