Focaccia

En luftig og saftig focaccia blir ikke liggende lenge. En god olivenolje og litt grovmalt salt hører til, eller topp focacciaen med ulike urter, fetaost, oliven eller soltørkede tomater.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1600 g Bakemel
180 g Olje (Oliven)
125 g Gjær (fersk)
60 g Opus 230
25 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 60 min
Deigtemperatur 26 °C
Oppslag Kjevles ut på bakebrett m/kant
Rasketid ca. 45-55 min
Steketid 15-20 min
Dekor Olje, salt, krydder, saus eller ost

Tips

Bak focaccia i en aluminiumsform. Kunden kan legge formen på varmen fra grillen og lune brødet

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, vegetabilsk olje (oliven og raps), gjær, hvetegluten, sukker, salt, emulgator (E472e, E471), enzymer og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1191 kJ/283 kcal
Fett 8,3 g
Mettede fettsyrer 1,2 g
Enumetteded fettsyrer 5,2 g
Flerumetteded fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 42,2 g
Sukkerarter 1,2 g
Kostfiber 2,1 g
Protein 8,9 g
Salt 0,9 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala