Focaccia bakt med Tipo 0

Tipo 0 er laget av spesielt utvalgte kornsorter og er ekstra finmalt etter italienske kriterier. Detter gir en smidig og lett deig, perfekt til baking av italiensk bakst som Focaccia. Tilsett krydder og ingredienser etter eget ønske.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1400 g Tipo 0
180 g Olje (Oliven)
125 g Gjær (fersk)
60 g Opus 230
25 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 60 min
Deigtemperatur 26 °C
Oppslag Kjevles ut på bakebrett m/kant
Rasketid ca. 45-55 min
Steketid 15-20 min
Dekor Olje, salt, krydder, saus eller ost

Tips

Bak focaccia i en aluminiumsform. Egner seg godt til å legge brødet i formen på varmen fra grillen og lune det.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, vegetabilsk olje (oliven og raps), gjær, hvetegluten, sukker, salt, emulgator (E472e, E471) og melbehandlingsmiddel (E300)

Energi Kj/Kcal 1151 kJ/273 kcal
Fett 8,2 g
Mettede fettsyrer 1,4 g
Enumetteded fettsyrer 5,5 g
Flerumetteded fettsyrer 1,0 g
Karbohydrater 41,1 g
Sukkerarter 0,7 g
Kostfiber 1,9 g
Protein 7,9 g
Salt 1,0 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala