Fruktflapper med Mirakelmel

Tilby fruktflapper bakt med 100 % norsk Mirakelmel. Fyll dem med sommerlige bær, epler eller annet fristende fyll. Enkle og smakfulle å ta med i sekken eller piknikkurven.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1100 g Mirakelmel
200 g Sukker (brown sugar)
200 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
50 g Rapsolje
20 g Salt
20 g Kanel
300 g Aprikos syltetøy
75 g Blåbær, rå
75 g Bringebær, rå

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Deigtemperatur 26 °C
Hviletid 30 min
Oppslag Deig kjevles til 3 mm tykkelse. Stikkes ut til rundinger på ca. 10 cm diameter
Dekor Mandelflak
Rasketid 60 min
Steketemperatur 220 °C
Steketid ca. 10 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, (hvitt og brunt), aprikos, gjær, blåbær, bringebær, vegetabilsk olje (raps), salt, hvetegluten, emulgator (E472e, E471), krydder (kanel), surhetsregulerende middel (E330), melbehandlingsmiddel (E300), fortykningsmiddel (E440), fortykningsmiddel (E440), konserveringsmiddel (E211, E202).

Energi Kj/Kcal 1184 kJ/256 kcal
Fett 2,9 g
Mettede fettsyrer 0,4 g
Enumetteded fettsyrer 1,2 g
Flerumetteded fettsyrer 1,0 g
Karbohydrater 46,7 g
Sukkerarter 12,1 g
Kostfiber 4,2 g
Protein 8,9 g
Salt 0,6 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala