Glutenfritt Havrebrød

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
875 g Glutenfri Grov melblanding
25 g Fersk gjær
20 g Opus 5
15 g Salt
20 Xantangummi

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid, sakte 6 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 0 min
Deigvekt 660 g
Brødform 1 liter
Rasketid 45 min
Skyvetemperatur 200 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketid 30 min

Tips

Sirup, sukker eller honning gir god smak og fin farge til baksten.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, glutenfrie lettkokte havregryn (22,2%), fullkorn rismel, maisstivelse, vegetabilsk fiber (potet, psyllium), gjær, sirup, xantangummi, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, salt, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)) og aroma.

Energi Kj/Kcal 827/197
Fett 3,2 g
Mettede fettsyrer 0,9 g
Enumetteded fettsyrer 1,1 g
Flerumetteded fettsyrer 0,8 g
Karbohydrater 35,2 g
Sukkerarter 1,2 g
Kostfiber 5,9 g
Protein 3,8 g
Salt 0,85 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala