Ingredienser
1000 g | Vann |
775 g | Hvetemel siktet |
775 g | Robust Hvete sammalt |
100 g | Rug sammalt mellomgrov |
25,5 g | Salt |
20 g | Gjær (fersk) |
20 g | Hvetesur flytende |
10 g | Malzyrol Flytende |
Tips
Ved bruk av surdeig har deigen godt av å få lang liggetid. La gjerne deigen ligge natten over, da vil deigen utvikle god aroma og smak, samt være smidig og enkel å jobbe med.
Deigen kan gjerne formes som klassiske brød, eller deles opp i stykker som småbrød. Rull brødet i sammalt mel eller durum, og snitt brødet i ønsket mønster på toppen.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, vann, sammalt rug, gjær, salt, surdeig av hvete (surdeigskultur (melkesyre og eddiksyre)) og maltekstrakt av bygg. Total andel sammalt mel i ferdig brød er 37 %
Energi Kj/Kcal | 979/231 |
Fett | 1,6 g |
Mettede fettsyrer | 0,2 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,2 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,7 g |
Karbohydrater | 42,7 g |
Sukkerarter | 1,5 g |
Kostfiber | 5,0 g |
Protein | 9,1 g |
Salt | 1,0 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.