Grovt surdeigsbrød bakt med Robust

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
775 g Hvetemel siktet
775 g Robust Hvete sammalt
100 g Rug sammalt mellomgrov
25,5 g Salt
20 g Gjær (fersk)
20 g Hvetesur flytende
10 g Malzyrol Flytende

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 7 + 2 min
Hviletid 60 - 90 min
Deigtemperatur 26 °C
Deigvekt 600 g
Rasketid 45 min
Steketemperatur skyv 250 °C
Steketemperatur 220 °C
Steketid 35 min

Tips

Ved bruk av surdeig har deigen godt av å få lang liggetid. La gjerne deigen ligge natten over, da vil deigen utvikle god aroma og smak, samt være smidig og enkel å jobbe med.

Deigen kan gjerne formes som klassiske brød, eller deles opp i stykker som småbrød. Rull brødet i sammalt mel eller durum, og snitt brødet i ønsket mønster på toppen.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Siktet hvetemel, vann, sammalt rug, gjær, salt, surdeig av hvete (surdeigskultur (melkesyre og eddiksyre)) og maltekstrakt av bygg. Total andel sammalt mel i ferdig brød er 37 %

Energi Kj/Kcal 979/231
Fett 1,6 g
Mettede fettsyrer 0,2 g
Enumetteded fettsyrer 0,2 g
Flerumetteded fettsyrer 0,7 g
Karbohydrater 42,7 g
Sukkerarter 1,5 g
Kostfiber 5,0 g
Protein 9,1 g
Salt 1,0 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala