Håndverksbakst med gurkemeie

La disken stråle med gyllengul bakst. Luftige baguetter  og småbrød bakt med Håndverksbakst og Gurkemeie-miks er svaret. Baksten blir både luftig, nydelig gul på farge og proppfull av sunne antioksidanter fra Gurkemeie. Server som sandwich eller smurte baguetter med fristende fyll. Hvem kan motstå fristelsen?

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1050 g Bakemel
200 g Opus Håndverksbakst, grov
50 g
30 g Salt
20 g Olje (Oliven)
15 g Gjær (tørrgjær)
10 g Hvetesur flytende

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+13 min
Hviletid over natten på kjøl
Deigtemperatur 24 °C
Oppslag som baguetter eller småbrød etter eget ønske
Rasketid ca. 30 min
Steketid 30 min

Tips

Gurkemeie, også kalt The Golde Spice, tilhører ingefærfamilien. Møllerens unike gurkemeie-miks har mange gode egenskaper, gir en mildt krydret smak og en flott gulfarge til baksten. Du bestemmer selv intensiteten på bakverket. Blandingen brukes i både boller og ulike typer brød

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, hvetegluten, fermentert hvetemel, sukker, salt, vegetabilsk olje (oliven og raps), ertefiber, gjær, surdeig av hvete, emulgator (E472e, E412) gurkemeie og melbehandlingsmiddel (E300)

Energi Kj/Kcal 962 kJ/227 kcal
Fett 2,9 g
Mettede fettsyrer 0,8 g
Enumetteded fettsyrer 1,0 g
Flerumetteded fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 38,3 g
Sukkerarter 1,6 g
Kostfiber 2,2 g
Protein 11,0 g
Salt 1,4 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala