Håndverksbakst med gurkemeie
La disken stråle med gyllengul bakst. Luftige baguetter og småbrød bakt med Håndverksbakst og Gurkemeie-miks er svaret. Baksten blir både luftig, nydelig gul på farge og proppfull av sunne antioksidanter fra Gurkemeie. Server som sandwich eller smurte baguetter med fristende fyll. Hvem kan motstå fristelsen?
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1050 g | Bakemel |
200 g | Opus Håndverksbakst, grov |
50 g | |
30 g | Salt |
20 g | Olje (Oliven) |
15 g | Gjær (tørrgjær) |
10 g | Hvetesur flytende |
Tips
Gurkemeie, også kalt The Golde Spice, tilhører ingefærfamilien. Møllerens unike gurkemeie-miks har mange gode egenskaper, gir en mildt krydret smak og en flott gulfarge til baksten. Du bestemmer selv intensiteten på bakverket. Blandingen brukes i både boller og ulike typer brød
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, hvetegluten, fermentert hvetemel, sukker, salt, vegetabilsk olje (oliven og raps), ertefiber, gjær, surdeig av hvete, emulgator (E472e, E412) gurkemeie og melbehandlingsmiddel (E300)
Energi Kj/Kcal | 962 kJ/227 kcal |
Fett | 2,9 g |
Mettede fettsyrer | 0,8 g |
Enumetteded fettsyrer | 1,0 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,6 g |
Karbohydrater | 38,3 g |
Sukkerarter | 1,6 g |
Kostfiber | 2,2 g |
Protein | 11,0 g |
Salt | 1,4 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.