Hamburgerbrød med Mirakelmel

Prøv hamburgerbrød bakt med Mirakelmel, Møllerens Havrebase med gresskarkjerner, revet gulrot og Gurkemeie-miks. En herlig fargerik blanding som gir saftige, myke hamburgerbrød.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Mirakelmel
600 g
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
30 g Opus 5
30 g Gulrot, rå
30 g
20 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 5-10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid som hamburgerbrød
Dekor havregryn/sesamfrø
Bruttovekt per enhet 90 g
Antall enheter 35 stk

Tips

Mirakelmel er 100% norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre i Østlandsområdet. Melet er klimasmart og sunnere da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler melet. Det betyr mindre avfall som kli, og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, havregryn, sammalt hvete, gjær, byggmel, havrekli, helkorn havre, raspede gulrøtter, salt, hvetegluten, gresskarkjerner, surdeig av rug, maltet bygg, gurkemeie, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E47 2e og E471), vegetabilsk olje og fett (raps, herdet raps og kokos), farge (E150a), aroma, (melbehandlingsmiddel) (E300). Hamburgerbrødet er halvgrovt med en grovhet på 27,2 % (to kaker). Total andel sammalt mel og hele korn i brødet er 13,5 %, total andel kli er 2,1 %

Energi Kj/Kcal 1133 kJ/268 kcal
Fett 3,8 g
Mettede fettsyrer 1,1 g
Enumetteded fettsyrer 1,0 g
Flerumetteded fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 45,3 g
Sukkerarter 7,5 g
Kostfiber 4,9 g
Protein 10,8 g
Salt 1,3 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala