Hamburgerbrød med Møllerens base

Møllerens base er en velprøvd base og ikke uten grunn en av våre bestselgere. Basen er også velegnet for baking av hamburgerbrød, de holder seg ferske og saftige lenge. Møllerens base gir et brød med høyt innslag av rug, og inneholder i tillegg linfrø og solsikkefrø. Bruk gjerne sesamfrø som dekor, i tillegg til at det ser fristende ut, gir det brødene også en god, nøtteaktig smak.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Bakemel
600 g Møllerens Base
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
30 g Opus 5
20 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 5-10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid som hamburgerbrød
Dekor sesamfrø
Bruttovekt per enhet 90 g

Tips

Resepten er også godt egnet til pølsebrød og småbrød

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, salt, hvetegluten, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje og fett (raps, fullherdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør), enzym og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i ferdige hamburgerbrød er 14,5%.

Energi Kj/Kcal 1139kJ/270kcal
Fett 4,4 g
Mettede fettsyrer 1,1 g
Enumetteded fettsyrer 0,9 g
Flerumetteded fettsyrer 1,8 g
Karbohydrater 46 g
Sukkerarter 7,6 g
Kostfiber 4,3
Protein 9,5 g
Salt 1,3 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala