Hamburgerbrød med Møllerens base
Møllerens base er en velprøvd base og ikke uten grunn en av våre bestselgere. Basen er også velegnet for baking av hamburgerbrød, de holder seg ferske og saftige lenge. Møllerens base gir et brød med høyt innslag av rug, og inneholder i tillegg linfrø og solsikkefrø. Bruk gjerne sesamfrø som dekor, i tillegg til at det ser fristende ut, gir det brødene også en god, nøtteaktig smak.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1200 g | Bakemel |
600 g | Møllerens Base |
170 g | Sukker |
80 g | Gjær (fersk) |
50 g | Opus 230 |
30 g | Opus 5 |
20 g | Salt |
Tips
Resepten er også godt egnet til pølsebrød og småbrød
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, salt, hvetegluten, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje og fett (raps, fullherdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør), enzym og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i ferdige hamburgerbrød er 14,5%.
Energi Kj/Kcal | 1139kJ/270kcal |
Fett | 4,4 g |
Mettede fettsyrer | 1,1 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,9 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,8 g |
Karbohydrater | 46 g |
Sukkerarter | 7,6 g |
Kostfiber | 4,3 |
Protein | 9,5 g |
Salt | 1,3 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.