Havrebrød
Bak et saftig grovbrød med knasende sprø skorpe og en rund, god smak av havre. Brødet er 51 % grovt.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
920 g | Bakemel |
500 g | Havrebase |
180 g | Norgesmel Hvete sammalt fin |
100 g | Solsikkekjerner, 25 kg |
60 g | Hvetegluten |
60 g | Sirup, lys |
50 g | Gjær (fersk) |
20 g | Fint raffinert salt |
20 g | Opus 5 |
15 g | Malzyrol Flytende |
Tips
Vår Baker- og konditormester Arild Mellemsæther tryller frem saftige grovbrød med knasende sprø skorpe og en rund, god smak. Her er hans tips for å lykkes med grov bakst.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, vann, sammalt hvetemel, havrekli, fullkorns havremel, havre helkorn, havrefiber, hvetegluten, tørket surdeig av hvete, solsikkekjerner, sirup, salt, sukker, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, emulgator (E472e, E471), aroma, melbehandlingsmiddel (E300) og enzymer.
Energi Kj/Kcal | 1117 kj/266 Kcal |
Fett | 4,9 g |
Mettede fettsyrer | 0,9 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,8 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,9 g |
Karbohydrater | 41,7 g |
Sukkerarter | 2,7 g |
Kostfiber | 6,2 g |
Protein | 10,6 g |
Salt | 1,25 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.