Italienske hamburgerbrød

Luciane-miks passer godt til italienske brødtyper, og har karakteristisk håndverkspreg med luftige porer, god smak og egner seg godt som hamburgerbrød. Inneholder olivenolje. Bruk gjerne semulegryn som dekor for rustikk preg.

 

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1550 g Bakemel
200 g Luciane-Miks
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
30 g Opus 5
10 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 5-10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid som hamburgerbrød
Dekor semulegryn
Bruttovekt per enhet 90 g
Antall enheter 34 g

Tips

Luciane-miks egner seg også svært godt til baking av pølsebrød.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, gjær, surdeig av hvete, salt, stabilisator (E412), dekstrose, vegetabilsk olje- og fett (oliven, raps, fullherdet raps og kokos), hvetegluten, emulgator (472e og E471), antiklumpemiddel (E341), surhetsregulerende middel (E330 og E262), maltekstrakt av bygg, melkeprotein, farge (E160a og E150a), aroma (smør), melbehandlingsmiddel (E300) og enzym. Totalt andel sammalt mel i ferdig hamburgerbrød er 3%.

Energi Kj/Kcal 1110 kJ/262 kcal
Fett 2,7 g
Mettede fettsyrer 0,8 g
Enumetteded fettsyrer 0,6 g
Flerumetteded fettsyrer 0,7 g
Karbohydrater 49,5 g
Sukkerarter 7,6 g
Kostfiber 2,5 g
Protein 8,7 g
Salt 1,1 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala