Julebrød

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2200 g Hvetemel siktet
200 g Gjær
30 g Salt
100 g Opus 230
100 g Opus 5
20 g Kardemomme
400 g Sukker
800 g Rosiner
400 g Sukat
100 g Rapsolje
750 g Pr. enhet

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (kemper) 2 + 6 min
Hviletid 15 + 15 min
Deigtemperatur 26 - 27 °C
Rasketid 45 min
Skyvetemperatur 170 °C
Steketemperatur 170 °C
Steketid 26 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, rosiner, vann, sukat, sukker, gjær, vegetabilsk olje og fett (raps, fullherdet raps og kokos), hvetegluten, salt, kardemomme, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)), aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1368/323
Fett 5,5 g
Mettede fettsyrer 1,5 g
Enumetteded fettsyrer 2,2 g
Flerumetteded fettsyrer 1,4 g
Karbohydrater 59,6 g
Sukkerarter 2,7 g
Kostfiber 2,7 g
Protein 7,2 g
Salt 0,6 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala