Kanelknuter

Kanelknuter er saftig og godt og et must i bakeridisken.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2200 g Bakemel
400 g Sukker
200 g Gjær (fersk)
200 g Opus 5
50 g Olje (raps)
30 g Fint raffinert salt
30 g Opus Finbakst
20 g Kardemomme
250 g Sukker & Kanelblanding (701)

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 3+5 min.
Hviletid 15 min.
Deigtemperatur 24 °C
Oppslag som kanelknuter
Rasketid 45-60 min.
Skyvetemperatur 210 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketid 7 - 9 min.
Dekor
Bruttovekt per enhet 70 - 110 gram

Tips

Opus Finbakst er et bakehjelpemiddel i pulverform til hvetebakst og andre søte deiger. Det tilfører ekstra saftighet og volum til baksten. Baker rolig og gir fin struktur på sluttresultat.  

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, gjær, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, salt, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)), kanel, kardemomme, melbehandlingsmiddel (E300) og smøraroma* *aroma inneholder ikke melk.

Energi Kj/Kcal 1388/331
Fett 7,5
Mettede fettsyrer 2,9
Enumetteded fettsyrer 2,7
Flerumetteded fettsyrer 1,7
Karbohydrater 56,6
Sukkerarter 16,1
Kostfiber 3,2
Protein 7,7
Salt 0,77

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala