Kjernerugbrød bakt med Delikatbase

Bruk Delikat brødblanding til å bake en variant av dansk rugbrød. Saftig og godt med masse solsikkekjerner både i brødet og som smakfull topping. Pakker man brødet i tett plast rett etter steking vil det holde seg saftig i en uke. Brødet smaker godt sammen med dansk sild eller en god ost.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1400 g Delikat Brødblanding
70 g Rugbrød Stabil (24)
50 g Gjær|
20 g Salt
50 g TOPPING: Solsikkekjerner

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid Eltes sammen til en løs deig
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 650 g
Brødform Formbrød, liten form
Rasketid 45 min.
Skyvetemp 220 °C
Steketemp. 180 °C
Steketid (avh. av ovn) ca. 50 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, sammalt rug, solsikkekjerner, linfrø, havre helkorn, hvetemel, hvetegluten, gjær, salt, sukker, maltmel av bygg, surhetsregulerende middel (E330, E262, E260, E270), emulgator (E472e, E471), rapsolje, stabilisator (E412), malt av bygg, farge (E150a), enzym, askorbinsyre (E300).

Energi Kj/Kcal 1214/29
Fett 14,1 g
Mettede fettsyrer 1,6 g
Enumetteded fettsyrer 2,6 g
Flerumetteded fettsyrer 8,8 g
Karbohydrater 23,7 g
Sukkerarter 1,3 g
Kostfiber 7,8 g
Protein 13,3 g
Salt 0,88 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala