Kjernerugbrød bakt med Delikatbase
Bruk Delikat brødblanding til å bake en variant av dansk rugbrød. Saftig og godt med masse solsikkekjerner både i brødet og som smakfull topping. Pakker man brødet i tett plast rett etter steking vil det holde seg saftig i en uke. Brødet smaker godt sammen med dansk sild eller en god ost.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1400 g | Delikat Brødblanding |
70 g | Rugbrød Stabil (24) |
50 g | Gjær| |
20 g | Salt |
50 g | TOPPING: Solsikkekjerner |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, sammalt rug, solsikkekjerner, linfrø, havre helkorn, hvetemel, hvetegluten, gjær, salt, sukker, maltmel av bygg, surhetsregulerende middel (E330, E262, E260, E270), emulgator (E472e, E471), rapsolje, stabilisator (E412), malt av bygg, farge (E150a), enzym, askorbinsyre (E300).
Energi Kj/Kcal | 1214/29 |
Fett | 14,1 g |
Mettede fettsyrer | 1,6 g |
Enumetteded fettsyrer | 2,6 g |
Flerumetteded fettsyrer | 8,8 g |
Karbohydrater | 23,7 g |
Sukkerarter | 1,3 g |
Kostfiber | 7,8 g |
Protein | 13,3 g |
Salt | 0,88 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.