Klassiske brownies

Klassiske brownies er seige og saftige på innsiden og har en sprø utside.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Brownies Helmiks
200 g Vann
150 g Smør, smeltet

Arbeidsbeskrivelse

Rør sammen til seig masse. Stekes i langpanne 20 x 40 cm eller egnede porsjonsformer.
Steketemperatur 175 ℃
Steketid Ca. 20 min

Tips

Kaken egner seg meget godt til frys – tin. Kaken blir nesten enda mer saftig etter å ha vært på frys.

Kaken kan gjerne toppes med et lett melisdryss, eller bruk kreativiteten og tilsett salte peanøtter eller karamellbiter, topp med sprø og seig cookiedeig, frisk appelsinsaft eller søte bringebær.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Sukker, hvetemel, vann, smør (fløte, salt, syrekultur, vitamin D), kakao, egg, salt, hevemiddel (E500, E450), potetstivelse og aroma (vanillin).

Energi Kj/Kcal 1578/377
Fett 10,3
Mettede fettsyrer 6,2
Enumetteded fettsyrer 2,8
Flerumetteded fettsyrer 0,3
Karbohydrater 67,1
Sukkerarter 51,1
Kostfiber 1
Protein 3,5
Salt 0,33

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala