Kremostknuter bakt med Møllerens base

Kremostknuter er gøy som snacks og passer godt som et on-the-go produkt. Alle kremostvarianter egner seg å tilsette, men bruk gjerne dem med litt smak eller tilsett dine egner krydder eller urter i en nøytral variant. Serveres gjerne lune.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Bakemel
600 g Møllerens Base
50 g Gjær
7 g Fint raffinert salt
500 g Fyll: Kremost
50 g TOPPING: Sesamfrø el. valmuefrø

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 2 + 8 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 70 g
Brødform Knuter
Rasketid 45 min.
Skyvetemp 220 °C
Skyvetemperatur 220 °C
Steketemperatur 200 °C

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, kremost (pasteurisert melk og fløte, salt, løk, paprika, dill, hvitløk, stabilisator (johannesbrødkjernemel og guarkjernemel), syrekultur), sammalt hvete, sammalt rug, fullkornsmel havre, gjær, sesamfrø, hvetegluten, salt, rapsolje, tørket surdeig av rug, sukker, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), farge (E150a) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1125/267
Fett 8,4 g
Mettede fettsyrer 3,4 g
Enumetteded fettsyrer 0,9 g
Flerumetteded fettsyrer 1,9 g
Karbohydrater 36,8 g
Sukkerarter 1,6 g
Kostfiber 4 g
Protein 9,3 g
Salt 0,9 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala