Lussekatter

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2200 g Hvetemel siktet
200 g Gjær
25 g Salt
75 g Opus 230
100 g Opus 5
100 g Smør
20 g Kardemomme
400 g Sukker
25 g

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (kemper) 2+6 min
Hviletid 30 min
Deigtemperatur 26 °C
Rasketid 45-55 min
Steketemperatur 180 °C
Steketid ca. 7 min
Dekor Rosiner. Pensles med egg

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sukker, gjær, smør, vegetabilsk olje- og fett (raps, fullherdet raps og kokos), hvetegluten, salt, kardemomme, emulgator, (E472e (raps), E471 (raps)), gurkemeie, aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1321/313
Fett 6,5 g
Mettede fettsyrer 3,1 g
Enumetteded fettsyrer 1,7 g
Flerumetteded fettsyrer 1 g
Karbohydrater 53,7 g
Sukkerarter 12,2 g
Kostfiber 2,1 g
Protein 9 g
Salt 0,7 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala