Ingredienser
1000 g | Vann |
1050 g | Hvetemel siktet |
650 g | Rugmel siktet |
30 g | Salt |
25 g | Rugsur, flytende |
20 g | Gjær (fersk) |
Tips
Ved bruk av surdeig har deigen godt av å få lang liggetid. La gjerne deigen ligge natten over, da vil deigen utvikle god aroma og smak, samt være smidig og enkel å jobbe med
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, siktet rugmel, vann, gjær, salt, surdeig av rug (surdeigskultur (melkesyre og eddiksyre)).
Energi Kj/Kcal | 1005/237 |
Fett | 1,3 g |
Mettede fettsyrer | 0,1 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,2 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,7 g |
Karbohydrater | 47,2 g |
Sukkerarter | 1,0 g |
Kostfiber | 3,1 g |
Protein | 7,4 g |
Salt | 1,2 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.