Lyse surdeigsbaguetter med rug

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1050 g Hvetemel siktet
650 g Rugmel siktet
30 g Salt
25 g Rugsur, flytende
20 g Gjær (fersk)

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2 + 4-5 min
Hviletid ca. 30 - 60 min
Deigtemperatur max 25 °C
Deigvekt 450 g
Rasketid 45 min
Steketemperatur skyv 250 °C/
Steketemperatur 220 °C
Steketid 25 - 30 min

Tips

Ved bruk av surdeig har deigen godt av å få lang liggetid. La gjerne deigen ligge natten over, da vil deigen utvikle god aroma og smak, samt være smidig og enkel å jobbe med

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Siktet hvetemel, siktet rugmel, vann, gjær, salt, surdeig av rug (surdeigskultur (melkesyre og eddiksyre)).

Energi Kj/Kcal 1005/237
Fett 1,3 g
Mettede fettsyrer 0,1 g
Enumetteded fettsyrer 0,2 g
Flerumetteded fettsyrer 0,7 g
Karbohydrater 47,2 g
Sukkerarter 1,0 g
Kostfiber 3,1 g
Protein 7,4 g
Salt 1,2 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala