Mellomgrovt speltbrød
Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak.
Opus 250 er et bakehjelpemiddel som gir god saftighet og volum til brødet, samt man unngår hvetemel på deklarasjonen.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1000 g | Speltmel siktet |
700 g | Speltmel sammalt |
40 g | Opus 250 |
30 g | Fint raffinert salt |
15 g | Gjær (fersk) |
Tips
Husk speltmel skal eltes mindre enn hvetemel.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
speltmel, sammalt spelt, vann, salt, rismel, gjær, emulgator (E472e, E471), rapsolje, melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1028/244 |
Fett | 2,1 |
Mettede fettsyrer | 0,6 |
Enumetteded fettsyrer | 0,3 |
Flerumetteded fettsyrer | 1,1 |
Karbohydrater | 43,3 |
Sukkerarter | 0,8 |
Kostfiber | 4,5 |
Protein | 10,7 |
Salt | 1,2 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.