Eplebrød med Mirakelmel
Tilby et saftig lokalbakt eplebrød med 100 % norsk Mirakelmel, surmelk og norske epler.
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Vann |
500 g | Surmelk |
1950 g | Mirakelmel |
200 g | Brun farin |
100 g | Gjær |
50 g | |
50 g | Rapsolje |
20 g | Fint raffinert salt |
500 g | Raspet eple, kanel og smeltet smør |
Arbeidsbeskrivelse
Eltetid | 2 + 6 min |
Deigtemperatur | 26 ˚C |
Hviletid | 30 min |
Oppslag | Deig kjevles til 5 mm. tykkelse. Leiv smøres med smeltet smør, raspet eple og kanel fordeles over. Rulles som kanelboller. Sett 6 boller i en egnet kakeform. |
Dekor | Glasur eller melisdryss |
Rasketid | 60 min |
Steketemperatur | 200 ˚C |
Steketid | Ca. 25 min |
Tips
Mirakelmel er 100 % norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre i østlandsområdet.
Melet er klimasmart og sunnere, da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler melet, det betyr mindre avfall som kli og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Energi Kj/Kcal | |
Fett | |
Mettede fettsyrer | |
Enumetteded fettsyrer | |
Flerumetteded fettsyrer | |
Karbohydrater | |
Sukkerarter | |
Kostfiber | |
Protein | |
Salt | 0 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.