Eplesnurr med Mirakelmel

Tilby et saftige eplesnurrer med 100 % norsk Mirakelmel, surmelk og norske epler.

Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Vann
500 g Surmelk
1950 g Mirakelmel
200 g Brun farin
100 g Gjær
50 g
50 g Rapsolje
20 g Fint raffinert salt
500 g Raspet eple, kanel og smeltet smør

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (kemper) 2 + 6 min
Deigtemperatur 26 ˚C
Hviletid 30 min
Oppslag Deig kjevles til 5 mm. tykkelse. Leiv smøres med smeltet smør, raspet eple og kanel fordeles over. Rulles som kanelboller. Sett bollene i en tulipanform.
Dekor Glasur
Rasketid 60 min
Steketemperatur 220 ˚C
Steketid Ca.15 min

Tips

Mirakelmel er 100 % norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre i østlandsområdet.
Melet er klimasmart og sunnere, da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler melet, det betyr mindre avfall som kli og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Energi Kj/Kcal
Fett
Mettede fettsyrer
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater
Sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt 0

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala