Hamburgerbrød med Havrebase m/gresskarkjerner

Møllerens havrebase er et godt utgangspunkt for baking av saftige hamburgerbrød. Brødene får sødmen og næringsverdiene fra havren og er mellomgrove. Havren har i tillegg et høyt innhold av sunt, flerumettet fett. Basen inneholder også gresskarkjerner, som gir en nøtteaktig smak – en fin kombinasjon med en god hamburger. Bruk gjerne havregryn eller havremel som dekor.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Bakemel
600 g
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
30 g Opus 5
20 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2 + 6 min
Hviletid 5 + 10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid Som hamburgerbrød
Dekor Havregryn eller havremel
Bruttovekt per enhet 90 g
Antall enheter 35 stk.

Tips

Hva med å lage små baguetter av deigen og bruke til påsmurt? Deigen kan selvsagt også benyttes til litt grovere pølsebrød.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, salt, hvetegluten, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje og -fett (raps, fullherdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør), enzym og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i ferdige hamburgerbrød er 14,5%. Grovhetsskala 23,6 %

Energi Kj/Kcal 1045/247
Fett 2,8 g
Mettede fettsyrer 0,9 g
Enumetteded fettsyrer 0,7 g
Flerumetteded fettsyrer 0,8 g
Karbohydrater 45,6 g
Sukkerarter 7,6 g
Kostfiber 2,3 g
Protein 8,6 g
Salt 0,9 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala