Møllerens base med Aronia Hamburgerbrød

Her anbefaler vi en av Møllerens bestselgere, Møllerens base med vår spennende Aronia-miks. Resultatet blir saftige hamburgerbrød med lille farge fra Aroniabæret.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1150 g Bakemel
200 g
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50g Opus 230
30 g Opus 5
20 g Salt
550 g Møllerens Base

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+6 min
Hviletid 5-10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid som hamburgerbrød
Bruttovekt per enhet 90 g
Antall enheter 36 stk

Tips

Aronia, eller svartsurbær som det også kalles, er et superbær som vokser på prydbusker i hagen. Det er rikt på antioksidanter, faktisk opp til tre ganger så mye som ville blåbær og krekling. I bakst tilfører Aronia både en intens lilla farge, og en fruktig smak.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, tørkede aroniabær, salt, hvetegluten, tørket surdeig av hvete, maltet bygg, eplejuicepulver, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje- og fett (raps, herdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i hamburgerbrødet er 12,9%

Energi Kj/Kcal 1149 kJ/272 kcal
Fett 4,2 g
Mettede fettsyrer 1,1 g
Enumetteded fettsyrer 0,9 g
Flerumetteded fettsyrer 1,7 g
Karbohydrater 47,0 g
Sukkerarter 7,6 g
Kostfiber 4,8 g
Protein 9,4 g
Salt 1,2 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala