Ostemonkeys bakt med Familiebase

Bruk Familiebase som utgangspunkt for saftige Ostemonkeys. De velsmakene brytebrødene som er toppet med ost og olivenolje passer perfekt til en varm suppe eller til en god salat. Varier gjerne oppskriften med ulike typer ost, oljer og ulike typer urter eller hvitløk. Hvorfor heter det monkey-brød? Jo, fordi man plukker det fra hverandre mens man spiser. Akkurat som apekatter gjør!

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
900 g Bakemel
900 g Familiebase
50 g Gjær
20 g TOPPING: Olivenolje
30 g TOPPING: Revet ost

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 2 + 8 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt per rundstykke 40 g
Brødform Brytebrød i liten form
Rasketid 45 min.
Skyvetemperatur 220 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketemperatur ca. 30 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt hvete, sammalt rug, fullkornsmel havre, hvetegluten, gjær, hvitOST (pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe), salt, tørket surdeig av rug, sukker, olivenolje, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), rapsolje, farge (E150a) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1053/249
Fett 3,2 g
Mettede fettsyrer 0,7 g
Enumetteded fettsyrer 1 g
Flerumetteded fettsyrer 0,8 g
Karbohydrater 43,7 g
Sukkerarter 1,6 g
Kostfiber 4,8 g
Protein 9,2 g
Salt 0,9 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala