Ostemonkeys bakt med Familiebase
Bruk Familiebase som utgangspunkt for saftige Ostemonkeys. De velsmakene brytebrødene som er toppet med ost og olivenolje passer perfekt til en varm suppe eller til en god salat. Varier gjerne oppskriften med ulike typer ost, oljer og ulike typer urter eller hvitløk. Hvorfor heter det monkey-brød? Jo, fordi man plukker det fra hverandre mens man spiser. Akkurat som apekatter gjør!
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
900 g | Bakemel |
900 g | Familiebase |
50 g | Gjær |
20 g | TOPPING: Olivenolje |
30 g | TOPPING: Revet ost |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, sammalt hvete, sammalt rug, fullkornsmel havre, hvetegluten, gjær, hvitOST (pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe), salt, tørket surdeig av rug, sukker, olivenolje, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), rapsolje, farge (E150a) og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1053/249 |
Fett | 3,2 g |
Mettede fettsyrer | 0,7 g |
Enumetteded fettsyrer | 1 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,8 g |
Karbohydrater | 43,7 g |
Sukkerarter | 1,6 g |
Kostfiber | 4,8 g |
Protein | 9,2 g |
Salt | 0,9 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.