Pizzadeig med Tipo 00 - perfekt for Napolitansk pizza

Tipo 00 er et ekstra finmalt mel, nærmest som pudder. Melet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12 %. Tipo 00 egner seg spesielt godt til langtidsheving og er ideell for baking av en klassisk Napolitansk pizzabunn. Melet gir smidig og elastisk deig, det sikrer deg en pizzabunn med høy og luftig kant, og myk og elastisk innside.  

Lenke kopiert!

Ingredienser

670 g Vann
1000 g Tipo 00
23 g Fint raffinert salt
5 g Gjær

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 3 + 5 min
Deigtemperatur 25
Hviletid 1 time
Oppslag Rund
Dekor Olje
Rasketid Over natt på kjøl

Tips

Bruk semulegryn ved utbaking, da går utbakingen mye lettere. Deigen trykkes ut forsiktig ut og strekkes til ønsket størrelse, dette for å holde de små luftboblene i deigen. Legg på saus og ønsket fyll og stek i bakerovn med sterk varme.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, gjær, salt

Energi Kj/Kcal
Fett
Mettede fettsyrer
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater
Sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt 0

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala