Pizzadeig med Tipo 00 - perfekt for Napolitansk pizza
Tipo 00 er et ekstra finmalt mel, nærmest som pudder. Melet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12 %. Tipo 00 egner seg spesielt godt til langtidsheving og er ideell for baking av en klassisk Napolitansk pizzabunn. Melet gir smidig og elastisk deig, det sikrer deg en pizzabunn med høy og luftig kant, og myk og elastisk innside.
Lenke kopiert!
Ingredienser
670 g | Vann |
1000 g | Tipo 00 |
23 g | Fint raffinert salt |
5 g | Gjær |
Tips
Bruk semulegryn ved utbaking, da går utbakingen mye lettere. Deigen trykkes ut forsiktig ut og strekkes til ønsket størrelse, dette for å holde de små luftboblene i deigen. Legg på saus og ønsket fyll og stek i bakerovn med sterk varme.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, gjær, salt
Energi Kj/Kcal | |
Fett | |
Mettede fettsyrer | |
Enumetteded fettsyrer | |
Flerumetteded fettsyrer | |
Karbohydrater | |
Sukkerarter | |
Kostfiber | |
Protein | |
Salt | 0 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.