Proteinbrød bakt med Proteinbrødbase

Proteinbrødbase er en base som er utviklet for å bake grove brød med høyt innhold av protein og fiber samt et lavt karbohydratnivå. Produktet er sammensatt av et bredt utvalg korn og frø. Basen er et godt utgangspunkt for å bake spennende vegetar / vegansk brød. Hvis man baker brød etter anbefalt resepte vil produktet bli grovt med en grovhetsgrad på 58 %. Brødet har høyt innhold av både kostfiber og protein, noe som mange er opptatt av i dag. Brødet passer godt i matpakken både til skole/jobb og på tur.

Siden karbohydratinnholdet er veldig lavt vil mange kunne bruke brødet i dietter. Brødet er 58 % grovt (tre kaker på grovhetsskala). Total andel sammalt mel og fullkorn på 15,8 %.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 Vann
900 Proteinbrød-base
50 g Gjær|

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 12 + 3 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 550 g
Brødform Form
Rasketid 45 min.
Skyvetemperatur 220 °C
Steketemperatur 190 °C
Steketid ca. 60 min. (avhengig av ovn)

Tips

Prøv “Baseskalaen” hvis du ønsker å bruke Proteinbrødbasen som utgangspunkt for et finere eller grovere brød. 

Eller hvorfor ikke prøve oppskriften “Bikinibrils”, et proteinrikt lite måltid. 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, hvetegluten, soyaprotein, kuttede soyaflak, sammalt rug, gule linfrø, sammalt hvete, solsikkekjerner, hvetekim, rugmalt, hvetekli, gjær, tørket surdeig av rug, linfrø, salt og tørrgjær.

Energi Kj/Kcal 843/201
Fett 5,0
Mettede fettsyrer 0,6
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater 8,8
Sukkerarter 1,2
Kostfiber 9,1
Protein 25,4
Salt 0,89

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala