Proteinbrød bakt med Proteinbrødbase
Proteinbrødbase er en base som er utviklet for å bake grove brød med høyt innhold av protein og fiber samt et lavt karbohydratnivå. Produktet er sammensatt av et bredt utvalg korn og frø. Basen er et godt utgangspunkt for å bake spennende vegetar / vegansk brød. Hvis man baker brød etter anbefalt resepte vil produktet bli grovt med en grovhetsgrad på 58 %. Brødet har høyt innhold av både kostfiber og protein, noe som mange er opptatt av i dag. Brødet passer godt i matpakken både til skole/jobb og på tur.
Siden karbohydratinnholdet er veldig lavt vil mange kunne bruke brødet i dietter. Brødet er 58 % grovt (tre kaker på grovhetsskala). Total andel sammalt mel og fullkorn på 15,8 %.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 | Vann |
900 | Proteinbrød-base |
50 g | Gjær| |
Tips
Prøv “Baseskalaen” hvis du ønsker å bruke Proteinbrødbasen som utgangspunkt for et finere eller grovere brød.
Eller hvorfor ikke prøve oppskriften “Bikinibrils”, et proteinrikt lite måltid.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, hvetegluten, soyaprotein, kuttede soyaflak, sammalt rug, gule linfrø, sammalt hvete, solsikkekjerner, hvetekim, rugmalt, hvetekli, gjær, tørket surdeig av rug, linfrø, salt og tørrgjær.
Energi Kj/Kcal | 843/201 |
Fett | 5,0 |
Mettede fettsyrer | 0,6 |
Enumetteded fettsyrer | |
Flerumetteded fettsyrer | |
Karbohydrater | 8,8 |
Sukkerarter | 1,2 |
Kostfiber | 9,1 |
Protein | 25,4 |
Salt | 0,89 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.