Rustikke brød med Tipo 0

Tipo 0 er ekstra finmalt og egner seg meget godt til rustikk bakst. Baksten er godt følge til salaten eller nytes kun med smør eller en god olivenolje. 

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1100 g Tipo 0
200 g Opus Håndverksbakst, grov
30 g Salt
20 g Olivenolje
15 g Gjær (fersk)
10 g Hvetesur flytende

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+13 min
Hviletid over natten på kjøl
Oppslag brettes og formes som baguette eller etter eget ønske
Rasketid romtemperatur i 20 min
Steketemperatur skyv 250 °C
Steketemperatur 230 °C
Steketid 25-30 min avhengig av størrelse
Dekor semulegryn/pastamel

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, hvetegluten, fermentert hvetemel, vegetabilsk olje (oliven og raps), gjær, surdeig av hvete, sukker, ertefiber, emulgator (E472e, E412) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 947 kJ/224 kcal
Fett 2,4 g
Mettede fettsyrer 0,9 g
Enumetteded fettsyrer 0,9 g
Flerumetteded fettsyrer 0,5 g
Karbohydrater 39,4 g
Sukkerarter 0,9 g
Kostfiber 1,9 g
Protein 10,2 g
Salt 1,4 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala