Scones bakt med Fjordbase

Bruk Fjordbase som utgangspunkt for saftige scones. De velsmakene sconesene har et rikt innhold av bær, nøtter og frukt passer perfekt til frokost, lunsj eller mellommåltid.

Lenke kopiert!

Ingredienser

750 g Vann
1000 g Bakemel
375 g Fjordbase
300 g Smør
180 g Sukker
60 g Bakepulver
30 g Hvetekli
23 g Fint raffinert salt
10 g Opus Fersk
5 g Kanel
80 g Tranebær
80 g Rosiner
70 g Valnøtter
60 g Tørkede aprikoser
DEKOR: Bruk det du ønsker av tørkede frukter, nøtter og frø

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid Se beskrivelse
Deigtemperatur 24 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 90 g
Brødform Kjevle ut og skjær i firkanter
Rasketid 0 min.
Skyvetemp 200 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketid (avh. av ovn) 10 - 14 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, smør (fløte, salt, syrekultur, vitamin D), sukker, sammalt hvete, sammalt rug, tranebær, rosiner, valnøtter, hevemiddel (E450, E500), aprikoser, maltede hveteflak, salt, hvetekli, helkorn havre, solsikkekjerner, hvetegluten, kanel, maltmel av bygg, rapsolje, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre)

Energi Kj/Kcal 1413/337
Fett 12,9 g
Mettede fettsyrer 5,9 g
Enumetteded fettsyrer 2,8 g
Flerumetteded fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 46 g
Sukkerarter 12,8 g
Kostfiber 3,9 g
Protein 7,3 g
Salt 2,18 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala