Serinakaker

Serinakaker er enkle og velsmakende julekaker som er lett å like for både store og små.

Lenke kopiert!

Ingredienser

2500 g Hvetemel siktet
1500 g Smør/margarin
1000 g Sukker
500 g Egg
50 g Vaniljesukker
100 g Bakepulver
20 g Salt
Til pensling Sammenpisket egg
Til topping Perlesukker og / eller hakkede mandler

Arbeidsbeskrivelse

Steketemperatur 170 - 180 °C
Steketid Ca. 10 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, smør, sukker, egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Sammenpisket egg til pensling. Perlesukker og/eller hakkede mandler til topping.

Energi Kj/Kcal 1825/435
Fett 23,4 g
Mettede fettsyrer 13,6 g
Enumetteded fettsyrer 6,4 g
Flerumetteded fettsyrer 1 g
Karbohydrater 48,4 g
Sukkerarter 19,3 g
Kostfiber 1,3 g
Protein 6,9 g
Salt 1,4 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala