Sommerloff med Sitron bakt med Norsk Mirakel melblanding
Bak en frisk variant av sommerloffen med smak av sitron. Passer perfekt til reker på bryggekanten en varm sommerdag. Brødet kan gjerne heves i kurv.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1000 g | Mirakelmel |
375 g | Norsk Mirakel Melblanding |
30 g | Opus 230 |
20 g | Gjær |
30 g | Revet sitronskall |
Tips
Norsk Mirakel Melblanding er en grov melblanding bestående av hovedsakelig Mirakelmel, men også norsk havre, bygg og hvetekli. Med utgangspunkt i melblandingen kan du bake brød, småvarer eller tilsette sesongvarer som norske epler, gulrøtter eller frisk sitron.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, hvetemel, sammalt hvete, havregryn, byggmel, hvetekli, tørket surdeig av rug, sitronskall, salt, gjær, hvetegluten, sukker, emulgator (E472e, E471), rapsolje og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 925/219 |
Fett | 1,5 g |
Mettede fettsyrer | 0,3 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,3 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,6 g |
Karbohydrater | 39,4 g |
Sukkerarter | 1,1 g |
Kostfiber | 5,1 g |
Protein | 9,3 g |
Salt | 0,9 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.