Sommerloff med Sitron bakt med Norsk Mirakel melblanding

Bak en frisk variant av sommerloffen med smak av sitron. Passer perfekt til reker på bryggekanten en varm sommerdag. Brødet kan gjerne heves i kurv.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1000 g Mirakelmel
375 g Norsk Mirakel Melblanding
30 g Opus 230
20 g Gjær
30 g Revet sitronskall

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 2 + 8 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 500 g
Brødform Bakekurv
Rasketid 45 min.
Skyvetemperatur 220 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketid (avh. av ovn) ca. 30 min.

Tips

Norsk Mirakel Melblanding er en grov melblanding bestående av hovedsakelig Mirakelmel, men også norsk havre, bygg og hvetekli. Med utgangspunkt i melblandingen kan du bake brød, småvarer eller tilsette sesongvarer som norske epler, gulrøtter eller frisk sitron.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, hvetemel, sammalt hvete, havregryn, byggmel, hvetekli, tørket surdeig av rug, sitronskall, salt, gjær, hvetegluten, sukker, emulgator (E472e, E471), rapsolje og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 925/219
Fett 1,5 g
Mettede fettsyrer 0,3 g
Enumetteded fettsyrer 0,3 g
Flerumetteded fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 39,4 g
Sukkerarter 1,1 g
Kostfiber 5,1 g
Protein 9,3 g
Salt 0,9 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala