Speltbrød 100 % grovt
100 % grovt speltbrød er utrolig saftig og godt med en sprø og smakfull skorpe. Holder deg mett lenge.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
830 g | Speltmel sammalt |
135 g | Solsikkekjerner |
110 g | Havregryn store |
85 g | Linfrø, brune |
20 g | Fint raffinert salt |
20 g | Opus 250 |
17 g | Gjær (fersk) |
Tips
Solsikkekjerner på toppen gir ekstra god smak til brødet.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Sammalt spelt, vann, solsikkekjerner, havregryn, linfrø, salt, gjær, rismel, emulgator (E472e, E471), kostfiber (inulin), rapsolje, melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 974/234 |
Fett | 7,7 |
Mettede fettsyrer | 1,0 |
Enumetteded fettsyrer | 0,8 |
Flerumetteded fettsyrer | 2,5 |
Karbohydrater | 27,8 |
Sukkerarter | 1,3 |
Kostfiber | 6,6 |
Protein | 10,2 |
Salt | 1,0 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.