Spinatbrød bakt med Kvernhusblanding
Vegetartrenden fortsetter og det blir stadig flere som ønsker å spise grønnere. Spinat er en supergrønnsak som passer godt å tilsette i brødbaksten. Brødet får en fin lys grønn farge og kombinert med kornet lyser det sunnhet, energi og bærekraft
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1200 g | Bakemel |
500 g | Kvernhusblanding |
70 g | Spinat (fersk eller frossen) |
50 g | Gjær |
22 g | Fint raffinert salt |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, sammalt rug, havregryn, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, havremel, spinat, gjær, salt, hvetegluten, sukker, emulgator (E472e, E471), rapsolje og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1061/251 |
Fett | 4,7 g |
Mettede fettsyrer | 0,6 g |
Enumetteded fettsyrer | 1,1 g |
Flerumetteded fettsyrer | 2,5 g |
Karbohydrater | 40,5 g |
Sukkerarter | 1,2 g |
Kostfiber | 4,5 g |
Protein | 9,6 g |
Salt | 0,87 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.