Spinatbrød bakt med Kvernhusblanding

Vegetartrenden fortsetter og det blir stadig flere som ønsker å spise grønnere. Spinat er en supergrønnsak som passer godt å tilsette i brødbaksten. Brødet får en fin lys grønn farge og kombinert med kornet lyser det sunnhet, energi og bærekraft

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Bakemel
500 g Kvernhusblanding
70 g Spinat (fersk eller frossen)
50 g Gjær
22 g Fint raffinert salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avh. av utstyr) 2 + 8 min
Deigtemperatur 27 °C
Liggetid 20 min
Deigvekt 600 g
Brødform Formbrød
Rasketid 45 min.
Skyvetemperatur 220 °C
Steketemperatur 200 °C
Steketid ca. 30 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt rug, havregryn, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, havremel, spinat, gjær, salt, hvetegluten, sukker, emulgator (E472e, E471), rapsolje og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1061/251
Fett 4,7 g
Mettede fettsyrer 0,6 g
Enumetteded fettsyrer 1,1 g
Flerumetteded fettsyrer 2,5 g
Karbohydrater 40,5 g
Sukkerarter 1,2 g
Kostfiber 4,5 g
Protein 9,6 g
Salt 0,87 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala