Surdeigsbaguette med Håndverksbakst

Et alternativ til klassise hamburgerbrød er baguetter som deles opp i egnede stykker og fylles med saftig innhold, enten det er kjøtt, fisk eller tilpasset veganere. 

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Van
1000 g Hvetemel siktet
200 g Opus Håndverksbakst, grov
30 g Salt
20 g Olivenolje
15 g Gjær (fersk)
10 g Hvetesur flytende
10 g

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+13 min
Hviletid over natten på kjøl
Oppslag brettes og formes som baguette
Rasketid romtemperatur i 20 min
Steketemperatur skyv 250 °C
Steketemperatur 230 °C
Steketid 25-30 min avhengig av størrelse
Dekor semulegryn/pastamel

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Siktet hvetemel, vann, hvetegluten, fermentert hvetemel, sukker, ertefiber, salt, vegetabilsk olje (oliven og raps), gjær, surdeig av hvete, maltekstrakt av bygg, emulgator (E472e, E412), enzymer og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 930 kJ/220kcal
Fett 2,9 g
Mettede fettsyrer 0,8 g
Enumetteded fettsyrer 1,0 g
Flerumetteded fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 36,8 g
Sukkerarter 1,4 g
Kostfiber 2,0 g
Protein 10,7 g
Salt 1,5 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala