Surdeigsbrød med Tipo 00
Nå får du Møllerens Tipo 00 som er et ekstra finmalt mel, nærmest som pudder. Melet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12 %.
Tipo 00 egner seg spesielt godt til langtidsheving og er ideell for baking av håndverksbakst eller pizzabunn Napolitansk stil. Melet gir smidig og elastisk deig, det sikrer deg luftig og velsmakende håndverksbakst med god poring og elastisk krumme.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1100 g | Vann |
1700 g | Tipo 00 |
150 g | Hvete sammalt fin |
40 g | Maltpulver Actimalt dried regular (søt) |
30 g | Hvetesur tørket (Bas W) |
30 g | Olje (raps) |
27 g | Fint raffinert salt |
25 g | Gjær, fersk |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, vann, sammalt hvete, maltpulver av bygg, tørket surdeig av hvete, raposolje, salt og gjær.
Energi Kj/Kcal | 1072/253 |
Fett | 2,0 |
Mettede fettsyrer | 0,3 |
Enumetteded fettsyrer | 0,7 |
Flerumetteded fettsyrer | 0,8 |
Karbohydrater | 48,2 |
Sukkerarter | 1,3 |
Kostfiber | 2 |
Protein | 9,6 |
Salt | 0,98 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.