Surdeigsbrød med Tipo 00

Nå får du Møllerens Tipo 00 som er et ekstra finmalt mel, nærmest som pudder. Melet består av kraftige hvetesorter med et høyt innhold av proteiner på 12 %.

Tipo 00 egner seg spesielt godt til langtidsheving og er ideell for baking av håndverksbakst eller pizzabunn Napolitansk stil. Melet gir smidig og elastisk deig, det sikrer deg luftig og velsmakende håndverksbakst med god poring og elastisk krumme.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1100 g Vann
1700 g Tipo 00
150 g Hvete sammalt fin
40 g Maltpulver Actimalt dried regular (søt)
30 g Hvetesur tørket (Bas W)
30 g Olje (raps)
27 g Fint raffinert salt
25 g Gjær, fersk

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2+13 min
Hviletid Over natten på kjøl
Oppslag Formes etter eget ønske
Rasketid Romtemperatur i 20 min
Skyvetemperatur 250 °C
Steketemperatur 230 °C
Steketid Ca. 30 min
Dekor semulegryn/pastamel

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, sammalt hvete, maltpulver av bygg, tørket surdeig av hvete, raposolje, salt og gjær.

Energi Kj/Kcal 1072/253
Fett 2,0
Mettede fettsyrer 0,3
Enumetteded fettsyrer 0,7
Flerumetteded fettsyrer 0,8
Karbohydrater 48,2
Sukkerarter 1,3
Kostfiber 2
Protein 9,6
Salt 0,98

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala