Vørterbrød

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1400 g Hvetemel siktet
150 g Gjær
30 g Salt
100 g Opus 230
20 g Kardemomme
150 g Sukker
150 g Mørk sirup
500 g Rugmel siktet
5 g Stjerneanis
700 g Rosiner
750 g Pr. enhet

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (kemper) 2 + 6 min
Hviletid 15 + 15 min
Deigtemperatur 27 °C
Rasketid ca. 50 min
Skyvetemperatur 170 °C
Steketemperatur 170 °C
Steketid 26 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, rosiner, rugmel, gjær, sukker, mørk sirup, hvetegluten, vegetabilsk olje og fett (raps, fullherdet raps og kokos), salt, kardemomme, emulgator (E472e (raps), E471 (raps)), stjerneanis, aroma (smør) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1241/294
Fett 4 g
Mettede fettsyrer 1,6 g
Enumetteded fettsyrer 1,1 g
Flerumetteded fettsyrer 0,9 g
Karbohydrater 57,3 g
Sukkerarter 18,9 g
Kostfiber 2,9 g
Protein 7,7 g
Salt 0,8 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala